Als je niks kunt bedenken voor op je verlanglijstje

niets op je verlanglijstje

De laatste tijd ben ik dus heel erg aan het nadenken over de toekomst, maar ook over mijn nieuwe baan. Ik vind het echt heerlijk dat ik redelijk wat meer ga verdienen per maand (denk maar gerust aan meer dan €500 per maand, netto). Nu lees ik weleens bij anderen dat ze een wishlist hebben van hier tot Tokio, lekker aan het dromen zijn over dingen die ze nog willen hebben of direct gaan kopen als het salaris binnen is. Maar wat wil ik nog hebben? Maar dan ook écht écht écht wil hebben en bovenaan mijn verlanglijstje staat als ik iets zou mogen kiezen wat ik als eerste ga kopen van mijn nieuwe salaris?

Heb je de ‘over mij’ pagina al gelezen?

Wat ik wilde en al heb gekocht van mijn verlanglijstje

Alles wat ik wilde heb ik inmiddels al kunnen kopen het afgelopen jaar. Nu dat we regelmatig naar concerten gaan van The Kelly Family wilde ik graag een zoomcamera zonder verwisselbare lens zodat ik goed kan inzoomen en mooie foto’s kan maken. Dat is toen de Panasonic TZ80 geworden en ben daar heel blij mee. Die kan mooi mee naar de 2 concerten de komende weken 🙂 Dat was volgens mij ook het laatste wat ik op mijn verlanglijstje had staan. De camera heb ik, ik heb al een goede laptop en telefoon, schoenen en kleding heb ik voldoende, mijn kat heeft alles, mijn tv en alle andere elektrische apparaten doen het ook goed en ik heb geen andere auto nodig. Blijven dromen mag zeker, maar ik zou dus niet weten waarover, haha! Oh, als er toch één ding mag zijn dan wil ik de Chanel volume mascara proberen, maar die is ‘maar’ €30.

Dan maar goed sparen!

Van mijn nieuwe salaris kan ik in ieder geval wel goed sparen en het scheelt dat ik niet zo’n lang verlanglijstje heb. Dan gaat mijn loon daar in ieder geval niet naar toe. Een specifiek doel voor het sparen van mijn geld heb ik (nog) niet perse. Wel ben ik aan het nadenken om op langere termijn een huis te kopen en of dat wel past bij mij. Dat is niet iets wat je in een week even beslist, je bankrekening moet ook meewerken. Een huis op een verlanglijstje klinkt zo raar, haha, maar ik zou het op den duur in de toekomst denk ik wel willen. Daarnaast is het natuurlijk altijd fijn als je een goede buffer hebt opgebouwd voor als je tv stuk gaan of je een nieuwe bank wilt kopen.

Buiten het feit dat ik niets op mijn verlanglijstje heb staan en wil gaan sparen is het ook fijn dat je gewoon je rekeningen kunt betalen zonder elke maand te hoeven puzzelen. Niet dat ik dit had, maar soms was het best wel lastig. Ik had namelijk geen fulltime salaris en mijn blog was ook niet elke maand een vetpot. Dan was het weleens puzzelen. Of die keer dat mijn auto gekeurd moest worden en er ineens mankementen á €1400 naar boven kwamen… zit je niet op te wachten, dus dat is ook een reden om goed te sparen.

Wat staat er bij jou op je verlanglijstje?

Mariska

Find me on: Instagram

12 Reacties

 1. Cindy
  27 mei 2019 / 08:59

  Ik heb ook geen complete verlanglijstjes. Ik heb reizen die ik wil maken, maar dat staat niet op een korte termijn lijst. Verder? Niks eigenlijk.
  Lekker sparen, een spaarpotje is heel lekker als ineens wél je droomhuis voorbij komt of wanneer er iets groots stuk gaat. En mocht je ineens iets zien wat je wel zou willen? Dan is daar ook gewoon geld voor.

  • Mariska
   Auteur
   27 mei 2019 / 16:18

   Ja precies en ik ben dus serieus aan het nadenken om over een paar jaar een huis/appartement te kopen 🙂

 2. 27 mei 2019 / 09:23

  Ik heb ook niet echt een verlanglijstje, maar ik zou wel graag dit jaar naar London willen gaan met mijn vriend :). En oh ja: een nieuwe auto, want die van mij begint wat mankementen te vertonen, haha.

  • Mariska
   Auteur
   27 mei 2019 / 16:19

   Haha, een nieuwe auto is ook altijd wel een ding inderdaad! Wel handig als je je gewoon makkelijk kunt verplaatsen. En London lijkt me ook leuk!

 3. Sharon de Ridder
  27 mei 2019 / 09:48

  Meid, verwen jezelf met je nieuwe salaris met die mascara! Je hebt het verdiend 🙂

  Ik ben aan het sparen om mijn studie (naast mijn werk) te bekostigen. Ik wens voor mezelf een leukere toekomst!

  • Mariska
   Auteur
   27 mei 2019 / 16:21

   Ja ga ik ook wel doen denk ik hoor! 🙂

 4. 27 mei 2019 / 09:55

  Ik heb twee verlanglijstjes een persoonlijke waar momenteel niet echt iets op staat en voor mijn werk….daar staan genoeg beauty producten op, die ik nog graag wil testen 🙂
  Bianca onlangs geplaatst…LA MER SOLEIL DE LA MER BRONZING POWDERMy Profile

  • Mariska
   Auteur
   27 mei 2019 / 16:21

   haha, dat wist ik al inderdaad! Ben wel benieuwd welke producten je gaat kopen.

 5. 27 mei 2019 / 11:02

  Ik heb wel een aantal dingen op mijn verlanglijst die ik hopelijk over een paar jaar kan betalen. Zo zou ik graag een auto willen hebben en een racefiets. Beide erg duur. Sparen is ook lastig, want ik studeer nog en woon al samen. Studiekosten zorgen ervoor dat ik steeds opnieuw moet beginnen aan sparen. Wel wil ik nog twee jaar graag een master volgen na mijn diploma (lerarenopleiding Nederland), haha. Ik doe het mijzelf aan, maar ik ga liever nu nog twee jaar studeren dan over tien jaar.

  Daarnaast hebben mijn vriend en ik een vakantiespaarrekening waar we heel soms geld op storten. Op die manier kunnen we elk jaar op vakantie. Verre bestemmingen hebben we geen behoefte aan. Hoog op ons lijstje staat IJsland, maar dat is wel heel duur.

  Liefs,
  Marloes
  Marloes onlangs geplaatst…Vakantie | Sardinië – Castelsardo, Stintino, Alghero, SassariMy Profile

  • Mariska
   Auteur
   27 mei 2019 / 16:22

   Kan me voorstellen dat sparen lastig is als je nog studeert inderdaad, dat is wel jammer. En het is een goed idee om ook maar een klein bedrag te sparen, zo heb je altijd iets achter de hand.

 6. 27 mei 2019 / 18:41

  Op de korte termijn een Ray Ban zonnebril, die koop ik op vakantie want daar zijn ze een stuk goedkoper ? En op de lange termijn een Mini Cabrio Cooper S; a girl can dream right?
  Deb onlangs geplaatst…essie Zomer collectie 2019My Profile

 7. 28 mei 2019 / 07:50

  Een plotter, dat is eigenlijk het enige grote ding wat op dit moment op mijn verlanglijstje staat. Verder zou ik het niet weten.
  Jenn onlangs geplaatst…3x Too Good To GoMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: