Ik ging helemaal op in de blog en de cijfertjes

ik ging op in de cijfertjes van mijn blog

Je weet nu dat ik 30plusvrouw.nl ben begonnen omdat ik een nieuwe start wilde. Dit heb ik al bereikt met een (kleine) verandering in mijn kledingstijl en een nieuwe baan waar ik begin volgende maand begin. Het lijkt een heel commerciële website als je de naam zo hoort maar dat is verre van mijn bedoeling. Ik wil gewoon mijn dingen delen uit mijn 30 plus leven, terwijl ik nu al 33 ben 😉 Goed, hoe ik op ging in mijn blog en de cijfers. Het uitschrijven van mijn blog bij de Kamer van Koophandel is ook een van die keuzes die ik heb gemaakt om meer rust te creërend voor mezelf. Hier wilde ik meer over schrijven, over hoe ik helemaal op ging in de blog en de cijfertjes.

Opgaan in de cijfers en bezoekersaantallen

Voor mij was het duidelijk dat ik wilde groeien met mijn blog. Ik installeerde Google Analytics en Statcounter en zat heel vaak op een dag te klikken om te kijken waar mijn bezoekers vandaan kwamen en hoeveel ik er tot dan toe op de dag had gehad. Dit deed ik niet alleen thuis maar ook op mijn werk door constant die apps te openen. Ik bedacht onderwerpen waarvan ik dacht dat ze zouden scoren en schreef er dan over of schreef over een product dat hot was. Helemaal klaar, op zoekwoorden ingesteld, mijn SEO perfect voor het betreffende artikel en dan online gooien op de meest ideale tijd die werd aangeraden. Ook op Instagram trouwens. Ik plande foto’s in met een aantal hashtags, ging heel veel mensen volgen om maar de 5000 te behalen (omdat ik dacht dat ik dan belangrijker werd) en probeerde veel mijn Instastories te gebruiken. Oftewel; mijn hoofd en leven waren mijn blog en social media en het laten groeien ervan. Achteraf niet heel fijn omdat ik in mijn hoofd altijd druk was. Ook stond ik regelmatig eerder op om voor mijn werk bij mijn baas nog mijn mail te doen en artikelen te schrijven. De drang om elke dag iets online te hebben was heel erg groot.

De onrust die ik creëerde door de blog en de cijfertjes

Zonder dat ik het doorhad creëerde ik dus een enorme onrust in mijn hoofd en in mijn leven. Omdat ik constant bezig was met de cijfers en het aantal volgers vond ik dat ik het altijd druk had met mijn blog. Daardoor vond ik weer dat ik geen tijd had om andere dingen te doen, omdat mijn blog altijd moest lopen en ik altijd dingen online moest zetten. Het sporten wat ik eerst deed sloop er weer bij in, ik had mijn tv abonnement opgezegd omdat ik altijd met mijn laptop op schoot zat en als iemand wilde afspreken kon dat vaak niet. Achteraf had ik dat helemaal niet door maar ineens had ik het door en dat wilde ik niet meer. Mijn baan had ik toen al opgezegd en was ondertussen bezig met het zoeken naar en nieuwe baan. Die had ik vrij snel gevonden en wilde eigenlijk 32 uur gaan werken met mijn blog ernaast. Maar omdat ik in de gaten had dat het onrust creëerde besloot ik mijn blog uit te schrijven als bedrijf en lekker fulltime te gaan werken. Een zorg minder qua cijfertjes en alles eromheen en meer zekerheid qua inkomen.

Parttime werken en het salaris

Een aantal jaar heb ik parttime gewerkt met mijn blog ernaast. Eerst 32 uur, een tijde 25 uur en de laatste tijd 28 uur. Als je minder werkt krijg je natuurlijk ook minder inkomen en ik koos daarvoor omdat ik de rest met mijn blog wilde verdienen. Dat lukte op zich ook wel als leuke bijverdienste, maar ik zal eerlijk zijn; af en toe moest ik echt de eindjes aan elkaar knopen. Dat is echt heel vervelend als je je vaste lasten maar amper kunt betalen. Toch bleef ik het proberen omdat ik niet snel opgeef en omdat mijn blog toch mijn grootste hobby is. Helaas is het moeilijk om ertussen te komen in de blogwereld of je moet enorm origineel zijn en eerlijk is eerlijk, dat ben ik niet. Ik doe gewoon mijn ding en wilde niet mee in de blogwereld en toneelstukjes opvoeren om ergens bij te horen. Dat zit niet in me en daar ben ik blij mee. Het pitchen op opdrachten biedt namelijk ook geen zekerheid en het is maar afwachten of je de opdracht krijgt.

Gelukkig heb ik de stap genomen om mijn koppigheid aan de kant te zetten van het proberen met mijn blog en bedrijf. Normaal ben ik niet iemand die snel een visie opzij zet, maar ik weet dat ik hier goed aan heb gedaan. Nu heb ik zekerheid, zit ik niet meer met die onrust in mijn hoofd van het maar moeten presteren en kan ik een lekker spaarpotje opbouwen voor de toekomst met mijn nieuwe salaris. Nu ga ik niet meer op in de blog en de cijfertjes.

Mariska

Find me on: Instagram

Share:

11 Reacties

 1. 28 mei 2019 / 05:48

  Wat een mooi en oprecht artikel! Heel dapper dat je dit deelt! Ik kan me voorstellen dat het je best wel sloopte om steeds die druk te voelen en úren in je blog te steken om maar te scoren. Het moet wel ook een leuke hobby blijven natuurlijk waar je zelf nog plezier aan beleeft. Zo te horen heb je een keuze gemaakt die je een stuk meer rust en zekerheid geeft én meer blogplezier oplevert. Dat kan haast niet anders dan goed uitpakken 🙂

  • Mariska
   Auteur
   30 mei 2019 / 08:53

   Ja ik hoop dat dit de goede keuze is geweest, maar ik denk het wel. Ik ervaar nu al veel meer rust en dat is heel fijn, omdat je zo het gevoel hebt weer tijd te hebben voor andere dingen 🙂

 2. 28 mei 2019 / 10:36

  Ik begrijp het helemaal! Aan de ene kant lijkt bloggen mij de ideale baan. Maar bloggen als hobby is en blijft leuker. Wanneer het weer echt om blogs schrijven. foto`s maken en creatief zijn draait en je je niet druk hoeft te maken of je bezoekersaantallen wel hoog genoeg zijn!
  Liefs
  Tineke onlangs geplaatst…Het Fries straatfestival 2019My Profile

  • Mariska
   Auteur
   30 mei 2019 / 08:52

   Ja als hobby is het inderdaad wel leuker! 🙂

  • Mariska
   Auteur
   30 mei 2019 / 08:51

   Jij bedankt voor het lezen en je reactie 🙂

 3. 28 mei 2019 / 18:18

  Het viel meteen op dat je blog een andere naam heeft! Mooie, en zeker niet commerciële naam. Ik kan goed begrijpen dat het allemaal te veel werd en het leuke eraf was. Het bloggen moet vooral leuk zijn, zonder je druk te hoeven maken over SEO en bezoekersaantallen. Succes met je nieuwe baan!
  Giovanna Jansen onlangs geplaatst…Humor in je verhaal – zo houd je het leukMy Profile

  • Mariska
   Auteur
   30 mei 2019 / 08:50

   Dankjewel! Dat klopt zeker hoor en daarom wil ik er ook wel gewoon mee doorgaan, alleen op een lager pitje 🙂

 4. 30 mei 2019 / 22:04

  Wat een eerlijkheid en wat goed geschreven zeg.. het moet ook vooral leuk blijven! Succes met je nieuwe baan meis!

 5. 31 mei 2019 / 17:30

  Wat een eerlijk en oprecht artikel heb je geschreven. succes en veel plezier met deze nieuwe blog!
  Tessa onlangs geplaatst…Geshopt: MeiMy Profile

  • Sabrina
   2 juni 2019 / 15:45

   Heel goed van je! Ik heb geen blog maar kan me voorstellen dat het op die manier veel stress geeft! Succes verder, leuke naam hoor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: